За едно подценявано умение – „Търпението“
част 2

„Мисли за успеха си след 10 години, а не за след 10 минути“

Да развиеш успешен бизнес е трудно, неблагодарно и отнема поне 10 пъти повече време, отколкото си мислите. Не всеки успява, но не защото няма добра идея или не влага достатъчно усилия, а защото няма – ТЪРПЕНИЕ.

Точно затова успешните хора съветват – „Намери страстта си и я превърни във бизнес.

Какво всъщност се крие зад този съвет ? Знаете ли какво Ви дава „страстта“ Ви ? – Търпение ! Това е ключът към успеха.

Никой не знае как да развие успешен бизнес в дадена сфера, когато за първи път се захваща с това. Никой не прави нещо добре от първия път. Но всеки се учи с времето. Тук ключовата дума е „време“ ! Опитваш, проваляваш се, променяш концепцията си, стратегията си, отново опитваш, отново се проваляш и този процес продължава, при някои хора с години, но накрая, ако все още са там, ако все се още опитват и продължават да се учат от грешките си, в даден момент те успяват. Това е неизбежно. Но целия този процес опира до едно ключово умение – Търпението.

Не всеки го притежава, не всеки го е развил достатъчно, затова и не всеки успява. Малко са хората, които имат търпението и мотивацията да се провалят 10 пъти в опита си да развият един и същ бизнес и въпреки това да продължават да опитват.  Бях решил да не Ви заливам с ненужни цитати и факти за известни личности и успешни предприемачи, но не мога в този контекст да не спомена за покойния Стив Джобс и неговия “Apple”. Колкото и да е клиширано, Джобс е идеален пример в този ми ред на мисли.

Лично за мен липсата на търпение е основен проблем в манталитета на хората. Това е провалило толкова много хора и е на път да провали още милиони хора по света. Търпението е умение, за което никой не говори, защото не е „модерно“ да се говори за това. Не е нещо, което да хване интереса, но е умение, което е основна движеща сила в човешкото развитие. Никой не Ви учи в училище, колко важно е всъщност да имате търпение, когато се захващате с нови начинания. Никой лектор в университета не Ви изнася лекции за това колко хора са се провалили и колко бизнеси са фалирали, заради нетърпеливи предприемачи.


Трябва да спрем да мислим за утре, за след седмица, за след месец, трябва да мислим за години напред и да сме с ясната идея, че това което правим днес за нашия бизнес, ще му се отрази след година, две, а може и повече.

Ако искате да научите още интересни и полезни съвети относно развиването на успешен бизнес, запишете се на нашия бизнес курс по продажби, където основно с практика ще развиете бизнес умения, които ще може да приложите директно върху вашия бизнес.
https://switchvarna.com/bg/courses/profession-sales-machine-bg/

Aвтор: Switch Co-Working Space

Facebook
Twitter
LinkedIn