За едно подценявано умение – „Търпението“
част 1

Колко често Ви се е случвало да загърбвате дадено начинание поради липса на някакво развитие или моментно удовлетворение ? Не Ви ли се струва, че много често всъщност започвате различни неща и ги оставяте сякаш посредата… недовършени, сякаш изведнъж решавате, че това Ви занимание няма потенциал и то е безполезно за Вас. Е, не се случва само при Вас, това поне е сигурно. Случва се при повече от 90% от хората по света.

С течение на еволюцията, човешката раса е развила, много странно възприятие на думата „време“. В забързания живот, който живеем, думичката „време“ започва да се превръща в синоним на „скорост“, на бърза „скорост“. Сякаш все нямаме време за нищо, искаме всичко на момента, на 25 години вече сме „стари“, искаме да сме постигнали 5 пъти повече, отколкото сме постигнали до момента, възприемаме, че сме много назад от плановете и копнежите, които сме имали за бъдещето… всичко това ни носи само и единствено негативи в живота. Но защо се получава това ? Поради липсата на едно много важно и подценявано умение – „Търпението“. 

Точно липсата на търпение е това, което ни кара да не довършваме нещата, с които сме се захванали. Липсата на търпение ни кара да искаме всичко – тук и сега, на момента, веднага ! Животът, който живеем и цялата човешка еволюция, възприятия и теории за смисъла на живота, подтискат у нас желанието да развием това си важно умение – „Търпението“.

Всъщност всичко, което ни се налага като начин на живот от обществото и всички „необходимости“, които уж трябва да притежаваме, до определена възраст, до даден период от време, според дадената ни локация и т.н. , е просто удобно развита теория, от хората с липса на търпение, които бързат да постигнат зададените си цели и са готови да се примирят с това и да занижят крайния си резултат за сметката на по-бързото достигане до него. Това е удобно приложено върху масовото общество и още по-удобно прието от него, за да покрие първичните му нужди от задоволяване на базовите потребности.

Нека да си признаем, да си търпелив е трудно. А да си достатъчно търпелив, за да достигнеш до желаните от теб резултати в дадена сфера е почти невъзможно. Амбицията на човека да се развива и да върви напред в живота е точно това което подтиска у нас желанието да развием „търпението“, като умение.

Но то може да се тренира. Всеки ден, във всяка ситуация, с всяко едно ново начинание, ние трябва да тренираме нашето търпение и да движим в една посока. Да се стремим към това което искаме, независимо колко време ще отнеме, за да го постигнем. 5 – 10 години, 15 дори… това е без значение, важен е пътят. Ако сме достатъчно търпеливи, пътят ще ни донесе много повече, от постигната цел в края.   

Търпението като умение, може да се приложи във всяка една сфера от живота. Няма как да си щастлив, без да бъдеш търпелив. А все пак това е крайната на цел на всеки – щастие.

А търпението е една от тайните на успелите и щастливи хора. Това е едно от нещата, които разделят наистина успелите от останалите – развитото и подценявано умение на търпеливите хора. Нещо което може да поддържа един бизнес работещ и успешен много, много дълго време…

В продължението на тази статия ще Ви разкажем, защо и как всъщност всяко едно ваше бизнес начинание може да бъде успешно, стига Вие да повярвате в него и да се заредите с огромна доза ТЪРПЕНИЕ, страст и желание за работа.

Aвтор: Switch Co-Working Space

Facebook
Twitter
LinkedIn